Thuis

vklijn3
thuisKinderen ontwikkelen zich het best als er thuis een stabiele en veilige basis is. Veerkracht vergroot de toekomstkansen van de kinderen in Carnisse door hun ouders in de thuissituatie op laagdrempelige wijze vaardigheden aan te leren. Hierbij gaat het om vaardigheden met betrekking tot hun eigen situatie en vaardigheden met betrekking tot het begeleiden en stimuleren van hun kind(eren).

Kinderen worden aangemeld via de basisscholen in Carnisse en vervolgens gaan we bij de ouders thuis langs voor een intakegesprek. Ook kunnen ouders zichzelf aanmelden, bijvoorbeeld tijdens bijeenkomsten of activiteiten die op de scholen of in de wijk worden georganiseerd. Na een intakegesprek start de begeleiding aan huis, waarbij vanuit een positieve, oplossingsgerichte benadering gewerkt wordt aan de ontwikkeling van vaardigheden van ouders op alle leefgebieden.

De ouders coachen we op het gebied van huishouding en levensvaardigheden, bijvoorbeeld door hun financi├źn op orde te krijgen, maar ook door ze te leren hoe je met weinig middelen toch het beste uit je kind kan halen of door handvatten aan te bieden waardoor ze groeien in de rol van ouder. Op gezinsniveau bouwen we zo aan de individuele vaardigheden van zowel de ouders als de kinderen. Naast dit culturele kapitaal vergroten we ook het sociale kapitaal van ouders door diverse groepsactiviteiten, zoals bezoeken aan de Carnissetuin met diverse gezinnen.

Binnen dit veld wordt nauw samengewerkt met het Wijkteam Carnisse waarin ook andere zorg- en welzijnsinstellingen participeren.

Bureau Frontlijn is namens Veerkracht de partij die zich richt op de gezinnen en hun thuissituaties. Voor meer informatie over de werkwijze van Bureau Frontlijn kunt u terecht op: www.bureaufrontlijn.nl.


vklijn3