Buiten

vklijn3
Een groene buitenruimte en sociale contacten zijn voorwaarden voor een aangename levensomgeving. Daarom werkt Veerkracht samen met bewoners aan het creëren van stadsnatuur en een gezonde, kindvriendelijke wijk. Op deze manier wordt een plek gevormd voor ontmoetingen tussen mensen. In Carnisse zijn we op verschillende plekken actief:

Welkom

De Carnissetuin aan de Carnissesingel 208 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. De tuin is voor iedereen toegankelijk.

  • Op de Carnissetuin heet een Tuinman of -vrouw je van harte welkom. Hier kun je terecht voor diverse groene activiteiten of om gewoon even te relaxen. Zo kun je via ‘schoffel je fit’ 15 minuten arbeid ruilen voor een portie groente, wordt er regelmatig gekookt en is er een avonturenpad te ontdekken. Verder wordt op de tuin  gekweekt voor de wijk. En zelfs voor de allerkleinste kinderen kun je hier terecht: er is namelijk een speciaal ontworpen baby- en peutertuin (de Erasmustuin). Ook zijn er enkele plekken beschikbaar voor privé-volkstuintjes. De Carnissetuin is te vinden aan de Carnissesingel 208.
  • De Stadskwekerij bij Tennisvereniging Z’67 (de Tennistuin) wordt vooral gebruikt door de basisscholen in Carnisse. Er worden bijzondere groenten en fruitsoorten gekweekt en bovendien zijn er allerlei technologische installaties te vinden. De Stadskwekerij is te vinden aan Zuiderparkweg 211.
  • Ook worden diverse straten in Carnisse opgeknapt door middel van planten en bloemen (zoals de Texelsestraat en de Flakkeesestraat). Door bijvoorbeeld het aanleggen van geveltuinen samen met de buren worden niet alleen de straten groener, maar wordt ook de saamhorigheid vergroot.

Kortom, genoeg te doen! Dus heeft u ook groene vingers? En vindt u het leuk om hierbij te helpen, een eigen moestuin te creëren, een buurtlunch te organiseren, gezonde groentesapjes te maken of te schoffelen en andere bewoners te ontmoeten? Neem dan contact met ons op! Of loop gewoon even langs op de Carnissetuin.

Creatief Beheer is namens Veerkracht de partij die verantwoordelijk is voor de buitenruimte in Carnisse. Voor meer informatie over de werkwijze van Creatief Beheer kunt u terecht op: www.creatiefbeheer.nl.


vklijn3